'Geen opvolger Jeep Commander'

Jeep Commander
De grote SUV's liggen de laatste tijd onder vuur en de verkopen staan onder druk. De hoekige Jeep Commander lijkt het kind van de rekening te worden.
De grote SUV's liggen de laatste tijd onder vuur en de verkopen staan onder druk. De hoekige Jeep Commander lijkt het kind van de rekening te worden. Volgens Detroit News zijn de dagen van de Commander na 2008 geteld. Er zal ook geen opvolger komen, meldt de krant.
De Nederlandse woordvoerder van Jeep kan de berichten niet bevestigen: 'Ik heb geen idee of deze informatie klopt, voorlopig zijn dit gewoon geruchten.' De ontwikkelingen op de SUV-markt kunnen het eventuele verdwijnen van de Commander verklaren. Ook in Amerika begint de interesse in de echt grote SUV's te dalen en de onlangs geïntroduceerde (en kleinere) Jeep Compass en Patriot lijken daarom op lange termijn een grotere kans van slagen te hebben. De auto komt technisch sterk overeen met de Grand Cherokee, maar is er sinds zijn introductie niet in geslaagd om een ander koperspubliek aan te trekken. In Nederland verkoopt Jeep 200 Commanders per jaar.