Fisker Ocean komt verder dan alle andere elektrische SUV's

Ruim 700 km

Fisker Ocean

De Fisker Ocean neemt een behoorlijk lange aanloop voordat dit jaar eindelijk de verkoop start, maar die aanloop lijkt niet voor niets te zijn. De Fisker Ocean Extreme, de topversie, belooft namelijk behoorlijk indrukwekkend te worden qua rijbereik. Fisker is naar eigen zeggen zelf ook verrast door de WLTP-meting.

Hoewel SUV's niet de meest efficiënte elektrische auto's zijn, zijn er al aardig wat elektrische SUV's die toch een zeer indrukwekkende actieradius hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla's Model X en Model Y, maar ook aan de Mercedes-Benz EQE SUV en BMW iX. Die bereiktoppers worden echter voorbijgestreefd door de Fisker Ocean, zo blijkt nu. Fisker heeft de officiële WLTP-meetresultaten van de Fisker Ocean Extreme (de topversie) binnen en die schopt het tot maar liefst 707 km met een volle accu. Dat is 77 km meer dan Fisker eerder nog zelf inschatte. "Dit resultaat is een enorme mijlpaal voor iedereen bij Fisker en we zijn verheugd dat het rijbereik onze eerste berekeningen overtreft", aldus topman en oprichter Henrik Fisker.

De Fisker Ocean Extreme haalt zijn stroom uit een nog niet nader gespecificeerde 'Hyper Range'-accu en kan ook met zonnepanelen in het dak stroom bijladen. De Extreme heeft twee elektromotoren en vierwielaandrijving en speert in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Een stap lager in het aanbod komt de eveneens vierwielaangedreven en bijna even snelle Ultra. Die heeft nog geen officieel WLTP-bereik, maar komt met de Hyper Range-accu waarschijnlijk ook in de buurt van de 700 km rijbereik. Onderin het aanbod komt de Sport, met voorwielaandrijving en waarschijnlijk rond de 500 km rijbereik. Onder meer bij onze oosterburen is de Fisker Ocean inmiddels te bestellen. Als Extreme kost hij in Duitsland minstens €74.417, de Ultra is er vanaf €63.947 en de Sport €43.547. Fisker komt naar verluidt dit jaar ook naar Nederland.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum