Facelift Friday: Toyota Verso

Auris-neus voor ruimtereus

Facelift Friday Toyota Verso
Facelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota VersoFacelift Friday: Toyota Verso
Toyota presenteerde in 2009 de derde generatie van compacte MPV Verso. In 2013 leek het Toyota verstandig om de auto op te frissen: de neus werd in lijn getrokken met de toenmalige designkoers.

Grote kans dat je de gefacelifte Verso niet meteen aan zijn bilpartij herkent, maar als de Toyota in je binnenspiegel opduikt, doet hij dat ongetwijfeld wel. Om de gezinsauto dezelfde uiterlijke kenmerken als zijn familieleden te geven, kreeg hij een serieuze neuscorrectie. De koplampen kregen leddagrijverlichting en in de herziene grille loopt voortaan, net als bij de Auris, maar één lamel. Dankzij een grotere luchtinlaat in combinatie met een zwart vlak kreeg de Verso een grote 'muil' in de voorbumper. Aan de zijkant verandert er niets, op de driehoekige spiegels met ingebouwde knipperlichten na. De metamorfose eindigt aan de achterzijde op bescheiden wijze, daar zien we een andere diffuser en boven de kentekenplaat een chromen sierstrip.

BMW-motor
Naast het voorkomen werd ook de techniek van de Verso tegen het licht gehouden. Zo kwam er een 1,6-liter grote dieselmotor uit de schappen van BMW. De Japanner is in zijn huidige gedaante nog altijd leverbaar naast hybride zevenzitter Prius+.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.