Facelift Friday: Smart Fortwo/Forfour

Pret met led

Smart Forfour
Smart ForfourSmart ForfourSmart FortwoSmart FortwoSmart FortwoSmart ForfourSmart EQSmart EQSmart Fortwo Cabrio Electric DriveSmart Fortwo Cabrio Electric DriveSmart Fortwo Cabrio Electric DriveSmart Fortwo Cabrio Electric DriveSmart Forfour Electric DriveSmart Forfour Electric DriveSmart Forfour Electric Drive

Een Facelift Friday met de nieuwe modellen van Smart in de hoofdrol kan natuurlijk niet uitblijven. Vandaag is het zover!

 

Een dikke week geleden besloot Smart dat het tijd was om  het complete gamma aan een stevige facelift te onderwerpen. Destijds concludeerden we al dat dat zelden voorkomt, maar in het geval van Smart is dat gamma te overzien. De Fortwo en de Forfour worden beide voorzien van een nieuwe neus. De kleine grille tussen de koplampen ruimt daarbij het veld, terwijl het exemplaar onderin de bumper wordt vergroot en nu als blikvanger dient. De Fortwo lijkt door de vorm van dat gat blij de wereld in te kijken, terwijl de Forfour dankzij een naar onderen toe uitdijende grille wat serieuzer voor de dag komt.

Ook belangrijk is de komst van ledverlichting. Aan de achterkant was die op duurdere versies al aanwezig, maar ook de allerduurste Smart moest het tot nu toe met halogeenkoplampen doen. Daar komt met het nieuwe model een einde aan, dankzij optionele full-led-koplampunits. De achterlichten krijgen een compleet nieuwe indeling en vallen ongetwijfeld lekker op in het donker.

Aan de binnenkant worden de elektrische Smarts voorzien van een nieuw ontworpen middenconsole en een nieuw infotainmentsysteem, dat eigenlijk alleen als doorgeefluik voor Android Auto en Apple CarPlay fungeert. Aan de aandrijflijn verandert niets, wat betekent dat de Smarts ook na de facelift worden aangedreven door een 82 pk sterke elektromotor.

PRIVATE LEASE Smart Fortwo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum