Europees debuut twee nieuwe Nissans

Nissan Murano
Nog ruim 4 weken en dan openen de deuren van de Salon van Genève. Nissan toont daar voor het eerst de GT-R en de nieuwe Murano aan het Europese publiek.
Wat Nissan op de Geneefse tentoonstelling doet is vooral het publiek lekker maken, want op beide bolides moet nog lang gewacht worden. De Murano komt in oktober 2008 naar de Europese showrooms, de GT-R maakt pas in maart 2009 zijn opwachting. Een auto die het wachten zeker waard zal zijn, de 480 pk sterke bolide moet het Porsche 911 Turbo-eigenaren lastig gaan maken. Op de Nordschleife heeft de GT-R een rondetijd van 7 minuten en 38 seconden neergezet. Nissan maakt op de show wel de Europese prijzen en specificaties bekend. Nieuwe Murano De nieuwe Murano ziet er weer net zo opvallend uit als het huidige model. Op de foto's staat de Amerikaanse versie, die al eerder getoond is, de Europese versie verschilt op details. Nog altijd heeft de SUV de 3.5 V6 onder de kap, die in de nieuwe generatie 265 pk en 325 Nm levert. Nissan koppelt de motor aan een continu variabele transmissie. Verder levert het merk de Murano als eerste Nissan in Europa met een zogenaamd Scratch Shield Paint die lak beschermt tegen krassen.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.