Elon Musk kondigt 'muzikale' Tesla-update aan

Omgeving waarschuwen, of irriteren

Tesla Model 3

Elektrische auto's kunnen soms zomaar muisstil voorbij komen en dat is niet zonder gevaar. Daarom kunnen Tesla's geluid maken om de omgeving te waarschuwen. Daar komen binnenkort nieuwe, vrij bijzondere geluiden bij, volgens Elon Musk.

Hoewel het natuurlijk heerlijk voor de omgeving is dat elektrische auto's amper geluid maken, kan het bijvoorbeeld bij voetgangers ook gevaarlijk zijn. Je zou in de waan kunnen zijn dat er geen auto in de buurt is en in een onbewaakt moment er zo voor stappen. Beter opletten helpt al, maar steeds meer EV's maken ook al geluid via externe speakers om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Zo ook Tesla's, die bijvoorbeeld een opvallende ruis of toon kunnen uitstoten om zich te laten horen.

Eerlijk is eerlijk, dat is vooral een opmerkelijk en enigszins irritant geluid, maar het werkt wel. Om het allemaal wat leuker te maken, laat Tesla-topman Elon Musk zich van zijn humoristische kant zien. Op Twitter kondigt hij aan dat er een update beschikbaar komt waarmee Tesla's muziek kunnen afspelen via het Pedestrian Warning System. Volgens Musk gaat het om 'Snake Jazz' en 'Polynesische liftmuziek'. Dat eerste is bekend van de comedyserie 'Rick and Morty' en is hoogst irritant, maar ook de liftmuziek lijkt ons iets waar je liever niet constant naar luistert. Als het de aandacht maar trekt, in elk geval!

Video

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.