Elektrische Mercedes-Benz eCitan te zien

Debuut later dit jaar

Mercedes-Benz eCitan

De Mercedes-Benz Citan krijgt een opvolger die zijn technische basis net als het huidige model met de Renault Kangoo deelt. Ditmaal krijgt ook de elektrische Kangoo Z.E. een broertje met een ster op z'n neus. Mercedes-Benz komt namelijk met de eCitan, een auto waar nu nieuwe foto's van beschikbaar zijn.

Daimler plaatst een handjevol foto's van een ingepakte versie van de Mercedes-Benz eCitan, de volledig elektrische versie van de nog te onthullen nieuwe Citan. De nieuwe compacte besteller van Mercedes-Benz wordt in de tweede helft van dit jaar gepresenteerd.

De huidige Citan deelt zijn basis met de uitgaande generatie Renault Kangoo. Van de Kangoo is eind vorig jaar een nieuwe generatie gepresenteerd. Ook die nieuwe Kangoo krijgt weer een volledig elektrische Z.E.-versie naast zich. De Citan is nooit in elektrische vorm geleverd, maar de straks nieuwe Citan komt wél als EV. Technische specificaties van zowel de nieuwe Kangoo Z.E. als de op deze foto's zichtbare eCitan zijn er nog niet.

Mercedes-Benz eCitan

Mercedes-Benz Citan

Het feit dat Mercedes-Benz de elektrische Citan 'eCitan' noemt en niet EQ Citan, heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Citan een bedrijfswagen is. Ook de elektrische versie van de Vito heeft een 'e-tje' voor zijn modelnaam. De elektrische versie van personenbus V-klasse valt wél onder het EQ-label.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum