Elektrische Hyundai Ioniq 7 in beeld

Voorlopig laatste Ioniq

Hyundai Ioniq 7

De elektrische Hyundai Ioniq 5 krijgt binnen nu en enkele jaren nog minstens twee Ioniq-broertjes naast zich. Een daarvan is de Ioniq 7, een forse elektrische SUV waarvan we nu beter beeld hebben.

Toen Hyundai in oktober 2020 aankondigde van de typenaam Ioniq een hele modellijn te maken, liet het merk al de eerste afbeeldingen zien van een drietal op stapel staande EV's die onder het Ioniq-label zouden verschijnen. Daarvan is er een al op markt: de Ioniq 5. Die krijgt volgend jaar gezelschap van de Ioniq 6, een lager en vooral langgerekter model waarvoor de Hyundai Prophecy Concept als voorbode diende. De Koreanen laten in een video die Prophecy als Ioniq 6 Concept zien, maar interessanter is de grote SUV die ernaast is te zien.

De forse elektrische SUV is de auto die Hyundai eerder omschreef als de Ioniq 7, een elektrische SUV die in 2024 op de markt moet komen. Net als de Ioniq 6 en de Ioniq 5 komt die SUV van Sorento-formaat op het modulaire E-GMP-platform te staan, een elektrische basis die Kia ook gebruikt voor de EV6.

Hyundai Ioniq 7

Hyundai Ioniq

De Ioniq 7 belooft een bonkig model te worden, compleet met een hoge neus en rechthoekige vormen. De SUV op de foto's is uiteraard nog niet de definitieve productieversie, al gaan de basisvorm en de oplopende schouderlijn evenals de hoog geplaatste achterlichten samen met de vierkante wielkasten het productiestadium waarschijnlijk wel halen.

Hoe de aandrijflijnen van de Ioniq 7 zijn samengesteld, is nog even koffiedik kijken. Reken op krachtige elektromotoren die in hun minst potente vorm zo rond de 300 elektro-pk's leveren en een accupakket van zo'n 100 kWh. Op naar 2024! Omstreeks 2025 wil Hyundai wereldwijd twaalf elektrische modellen in zijn leveringsgamma hebben. Daar zitten niet alleen auto's tussen die volledig als EV zijn ontwikkeld zoals de Ioniq-modellen, het merk komt namelijk ook nog met elektrische varianten van modellen die ook met (geëlektrificeerde) aandrijflijnen leverbaar worden. Denk daarbij aan de huidige en volgende generatie Kona.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.