Elektrische Cadillac Lyriq onthuld

Cadillac's eerste EV

Cadillac Lyriq
Cadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac LyriqCadillac Lyriq

Cadillac heeft het doek getrokken van zijn allereerste elektrische auto. Het is direct een bijzondere. Dít is de Cadillac Lyriq, de productieversie van de gelijknamige concept-car uit 2020 waar hij als twee druppels water op lijkt.

Cadillac liet met de Lyriq Concept in 2020 het startschot klinken van volledige elektrificatie. Het merk gaf al aan dat er op termijn een productieversie van het studiemodel zou komen, maar dat die zo zou lijken op de conceptuele voorbode, had waarschijnlijk niemand gedacht. De Cadillac Lyriq wijkt namelijk slechts op detailniveau van de behoorlijk markante Lyriq Concept af.

Cadillac Lyriq

Cadillac Lyriq

De Cadillac Lyriq is een op enkele millimeters na vijf meter lange SUV met een wielbasis van 3,09 meter. De 2.545 kilo wegende kolos staat op General Motors' Ultium Platform, een basis die het ook onder de nieuwe GMC Hummer vouwt. In de bodem van de Lyriq zit een 100 kWh grote accu waar een relatief bescheiden 347 pk en 440 Nm sterke elektromotor zijn levenslust uit haalt. De Cadillac Lyriq komt volgens Cadillac 483 kilometer ver mee op één lading, al zegt het merk nog te wachten op de officiële EPA-cijfers. Het maximum laadvermogen bedraagt 190 kW.

Cadillac Lyriq

Cadillac Lyriq

Dat de Lyriq helemaal 2021 is, bewijst de auto niet alleen met z'n extravagante uiterlijk. Ook het binnenste is helemaal high-tech. Cadillac, dat vanaf 2030 alleen nog elektrische auto's wil verkopen, geeft de Lyriq onder meer een immens 33-inch gebogen display, Active Noise Cancelling en ook Super Cruise is beschikbaar. Met dat laatste systeem kan de Lyriq tot op zekere hoogte autonoom rondgaan. Cadillac slaat de orderboeken van de Lyriq in september dit jaar open, de eerste exemplaren moeten al medio volgend jaar geleverd worden. De vanafprijs? Omgerekend €49.980... Of en wanneer de Lyriq ook in Europa beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.