Elektrische Audi R8 in de maak

Audi R8 Spyder | Hanjo van Heiningen
Audi komt binnenkort met de Roadster-variant van de R8 op de markt. Die krijgt een bijzondere variant. Audi wil er een elektrische versie van laten zien. Die staat, als alles goedgaat, komend najaar op de IAA in Frankfurt.
Dat Audi werkt aan de cabriolet-versie van de R8, wisten we al. Met de bekende 4,2-liter V8 met 420 pk en de 5,2-liter V10 met 525 pk moet hij concurreren met de Porsche 911 cabrio en de komende Mercedes-Benz SLS AMG vleugeldeur. Als alles goedgaat krijgt de R8 Roadster op de draaischijf op de autobeurs in Frankfurt, waar hij wordt gepresenteerd, gezelschap van een volledig elektrische versie. Audi speelt daarmee in op de populariteit van de Tesla Roadster, die de weg plaveit voor elektrische auto's. In Frankfurt, waar de autobeurs in september plaatsheeft, wordt een concept car gepresenteerd. Naar verwachting wordt daarop de elektrische R8 in kleine serie gebouwd.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.