Elektrische Audi Q5 e-tron betrapt

Minder relevant dan je denkt

Spyshots Audi Q5 e-tron
Spyshots Audi Q5 e-tronSpyshots Audi Q5 e-tronSpyshots Audi Q5 e-tronSpyshots Audi Q5 e-tronSpyshots Audi Q5 e-tron

Audi heeft op Europese bodem een nieuwe elektrische SUV in testkostuum de deur uit gestuurd. Het betreft de Q5 e-tron, een elektrische SUV die helemaal niets met de huidige generatie Q5 te maken heeft.

Audi's huidige aanbod elektrische modellen bestaat uit de Q4 e-tron, de E-tron, de Sportback-varianten ervan én uit de aan de Porsche Taycan gerelateerde E-tron GT. Audi heeft onder meer de A6 e-tron en SUV Q6 e-tron in het vat zitten. Op deze spionagefoto's is een nieuwe elektrische SUV te zien die niets met die nog te onthullen EV's te maken heeft.

De auto op deze kakelverse set spionagefoto's is namelijk de Q5 e-tron, een elektrische SUV die we je al zonder enige vorm van camouflage hebben kunnen laten zien maar die Audi zelf nog moet presenteren. De Q5 e-tron deelt zijn naam met de BMW X3- en Mercdes-Benz GLC-concurrent van Audi, maar heeft daarmee niets te maken. De Q5 e-tron is namelijk een specifiek voor de Chinese markt bestemde elektrische SUV die op het MEB-platform staat. Net als de Q4's dus.

Audi Q5 e-tron

Audi Q5 e-tron

Feitelijk wordt de Q5 e-tron tot die Q4 e-tron wat de in Europa niet leverbare Volkswagen ID6 tot de ID4 is. Een langere versie dus. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de 4,88 meter lange Q5 e-tron zijn wielbasis van 2,97 meter deelt met die ID6. De Audi Q5 e-tron is vooralsnog alleen voor de Chinese markt bestemd en is daar straks als 35, 40 en 50 leverbaar.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.