Elektrische 1-serie verhuur in San Francisco

Ian Robertson van BMW en burgemeester Ed Lee
Na Duitsland rolt BMW haar DriveNow autodeelprogramma ook uit in de Verenigde Staten. In San Francisco is het mogelijk om elektrisch aangedreven 1-series Coupé te huren, waarbij er betaald wordt naar de duur van het gebruik.

In Amsterdam is het mogelijk om elektrische Smarts te huren voor gebruik binnen de stad, maar in San Francisco kunnen er sinds kort elektrisch aangedreven BMW's worden gehuurd. Op acht plaatsen in de stad zijn zogeheten DriveNow stations geplaatst, waar het mogelijk is om een 1-serie Coupé met elektroaandrijving op te halen. Voor het eerste half uur wordt een vast bedrag gerekend, daarna betaal je als gebruiker per minuut. Wil je een hele dag elektrisch BMW rijden, dan betaal je zo'n 90 dollar. Bovendien is er een ondersteunende smartphone-applicatie waarmee van tevoren gekeken kan worden of en waar er een vrije ActiveE BMW beschikbaar is. Met dezelfde app kan ook gezocht worden naar laadmogelijkheden in de omgeving.

Vorig jaar begon BMW met het DriveNow programma in Duitsland, in onder meer München en Berlijn kan al enige tijd gebruik worden gemaakt van de service. BMW is van plan om het programma ook in andere steden, waaronder Keulen, aan te gaan bieden. Een woordvoerder van BMW Nederland zegt over een komst naar ons land: "Natuurlijk wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om deze dienst in Nederland aan te gaan bieden." Wie weet is er dus binnenkort een alternatief voor de elektrische Smart.

PRIVATE LEASE BMW 1-serie

Alphabet
BMW 118i Business Edition (5D/7A)
€ 699
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum