Elektrisch aangedreven Toyota Hilux die waterstof lust, is 182 pk sterk

Tot 600 kilometer elektrisch rijden dankzij brandstofcel

Toyota Hilux FCEV Hydrogen
Toyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV HydrogenToyota Hilux FCEV Hydrogen

Toyota is al even druk in de weer met het ontwikkelen van een elektrisch aangedreven Hilux met brandstofcel aan boord. Die Toyota Hilux die waterstof lust, bevindt zich volgens Toyota nu in de laatste testfase. Toyota slingert nieuw beeldmateriaal van over zandpaden stuivende testexemplaren de wereld in en geeft daarbij nieuwe informatie over de Fuel Cell Hilux vrij.

Eind 2022 gaf Toyota de eerste beelden en informatie vrij van de Hilux Hydrogen, een elektrisch aangedreven Hilux met een brandstofcel aan boord. Inderdaad: een pick-up waar je waterstof mee kunt tanken. Eind vorig jaar belichtte Toyota de Hilux Hydrogen uitvoeriger en dat doet het nu weer. De Toyota Hilux Hydrogen – of Hilux FCEV, zoals het merk hem nu noemt – bevindt zich volgens de Japanners nu in zijn laatste testfase. We krijgen foto's van praktijktests te zien, maar interessanter wellicht nog is de nieuwe informatie die Toyota van het innovatieve werkpaard vrijgeeft.

De Toyota Hilux Hydrogen is uitgevoerd als Xtra Cab en is dus – net als de Hilux Dubbele Cabine – 5,33 meter lang. De Toyota Hilux heeft drie waterstoftanks, die elk 2,6 kilo waterstof kunnen huisvesten. Samen zijn ze dus goed voor 7,8 kilo aan waterstofopslag. Deze tanks bevinden zich in de bodem van de pick-up. De kleine lithium-ionbatterij waarin de stroom wordt opgeslagen die door de brandstofcel is opgewekt, bevindt zich in de laadbak. In tegenstelling tot elke andere Hilux die Toyota nu in Nederland levert, heeft de Hilux Hydrogen geen vierwielaandrijving. Het rijdende experiment heeft namelijk enkel een elektromotor op de achteras. Die is 182 pk en 300 Nm sterk. Ter vergelijking: de Toyota Hilux met 2.4- en 2.8-dieselmotoren zijn achtereenvolgens 150 pk en 400 Nm en 204 pk en 500 Nm sterk. De actieradius zou 600 kilometer moeten bedragen.

De resultaten van de laatste testfase – waarin Toyota met tien prototypes de nodige kilometers maakt – worden de komende maanden geëvalueerd, waarna een beslissing wordt genomen of Toyota de auto in productie neemt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (68)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.