Eindelijk: Ford Mondeo facelift

2,5 jaar later

Ford Mondeo facelift
Ford Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo faceliftFord Mondeo facelift
Al in januari 2016 kregen de Amerikanen een gefacelifte versie van hun 'Mondeo', de Ford Fusion, voorgeschoteld. Het lijkt erop dat wij Europeanen binnenkort kennismaken met een vergelijkbaar vernieuwde Mondeo.

De eerder gefacelifte Fusion heeft inmiddels zelfs een tweede update achter de rug, terwijl de Europese Mondeo het nog met zijn oorspronkelijke neus moet doen. Deze spionagebeelden lijken aan te tonen dat daar binnenkort toch echt verandering in komt. De gespotte Mondeo heeft een neus vol camouflagemateriaal, waarbij vooral de onderzijde van de koplampen angstvallig is beplakt. De uitloper onderaan de lampen die bij de Fusion in 2016 z'n intrede deed, lijkt daarmee ook op de Mondeo een plaatsje te krijgen.

De rest van de neus is vooral sterk beïnvloed door het design van de nieuwe Focus. Verticaal georiënteerde ornamenten om de mistlamp, een strakgetrokken grille met - afhankelijk van de gekozen uitvoering - spijlen of gaas,en gemoderniseerde verlichtingstechniek dragen daaraan bij. Aan de achterkant is eveneens het nodige nieuws te melden. Er verschijnt een grote, dikke strip die tot diep in de achterlichten doorloopt, terwijl die lichten zelf een nieuwe indeling krijgen en de achterbumper wordt strakgetrokken. Opnieuw lijken de vernieuwingen sterk op wat de Fusion eerder kreeg toebedeeld, al is het nieuwe lichtcluster pas bij de Mondeo voor het eerst op een Wagon-versie te zien.

Ford liet eerder al doorschemeren dat het volgend jaar een nieuwe 2.0 EcoBlue-dieselmotor in de Mondeo introduceert. Die verandering hangt ongetwijfeld samen met de introductie van deze faceliftversie.

In z'n vernieuwde vorm moet de Mondeo het nog een paar jaar uithouden; daarna wordt de toekomst onzeker. Ford stopt in de VS binnen afzienbare tijd vrijwel helemaal met het leveren van auto's die geen cross-over, SUV of 'truck' zijn en de Fusion wordt daar dan ook uiterlijk in 2021 opgevolgd door een hoogpotig model. Ook in Europa zijn auto's als de Mondeo al jaren minder in trek, dus wellicht neemt Ford voor z'n grootste Europese model een soortgelijk besluit.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum