Einde oefening voor de Lancer EVO

Mitsubishi Lancer Evolution
Vanaf heden heeft de Subaru Impreza STI WRX het rijk alleen in het segment van de rallyauto's voor de openbare weg. Mitsubishi stopt namelijk per direct met de levering van de Lancer EVO.
Als rallykanon voor de openbare weg fungeerde de EVO als smaakmaker van het Lancer-gamma, maar vanaf heden is 'ie niet meer leverbaar. Door de torenhoge belasting op auto's met een forse CO2-uitstoot zou de prijs van Mitsubishi's snelste de lucht inschieten en zo onverkoopbaar worden. Een woordvoerder van Mitsubishi bevestigt het bericht. "We stoppen inderdaad per direct met de levering. Wie echt heel graag wil vindt wellicht nog een dealer bereid er één via Duitsland te importeren, maar wij als importeur trekken onze handen er vanaf."
Al langer ging het gerucht dat Mitsubishi een andere kant op wil met de EVO, bijvoorbeeld in de vorm van een snelle hybride. In de nieuwe prijslijst van Mitsubishi is overigens de gehele sedanreeks niet meer terug te vinden. Blijkbaar moet de eer van het Lancer-gamma voortaan geheel worden verdedigd door de Sportback.

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.