Eerste BMW X1 in Nederland gebouwd

Direct gevierd met feestelijke editie

BMW X1 VDL NedCar
Trotse gezichten bij VDL NedCar in het Limburgse Born. De allereerste in Nederland gebouwde X1 is er van de band gelopen.

BMW voegt de X1 toe aan het portfolio van VDL Nedcar wegens grote vraag naar de SUV. De auto werd al gebouwd in het Duitse Regensburg. Ook in Nederland blijkt de X1 erg in trek. Vorig jaar werden 1.946 exemplaren verkocht, volgens BMW het beste verkoopresultaat sinds de introductie van de eerste generatie X1 in 2009. Zodoende was 62,2 procent van de in Nederland verkochte X-modellen een X1.

Sinds 2014 bouwt VDL Nedcar de driedeurs Mini en de Cabrio in Born. Sinds vorig jaar ziet ook de Countryman er het levenslicht.

De productie van de eerste Nederlandse X1 wordt gevierd met de eerder al getoonde X1 Orange Edition. Deze feestelijke editie is gebaseerd op de X1 xDrive20i xLine en is te herkennen aan 18-inch lichtmetalen wielen, zilverkleurige beschermplaten aan de voor- en achterzijde en aluminium instaplijsten. De stoelen zijn bekleed met zwart geperforeerd leer en ook het stuurwiel is met leer bekleed. De Orange Edition draagt de lakkleur Sunset Orange en is uitgerust met het High Executive Pakket. Bestellen kan per direct. Het prijskaartje is vastgesteld op € 51.300.


Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.