Eerste Acura NSX brengt 1,1 miljoen euro op

Acura NSX breekt record

Acura NSX veiling
Honda's luxedivisie Acura heeft in de Verenigde Staten een record weten te breken. De NSX die als eerste van de band liep, heeft een bedrag van liefst 1,1 miljoen euro opgeleverd.

Wij kennen de nieuwe NSX als Honda, maar in de Verenigde Staten zal de nieuwe generatie van de illustere Japanse sportwagen onder Acura's vlag gevoerd worden. Het exemplaar met chassisnummer 001 heeft tijdens een veiling van Barrett-Jackson een bedrag opgeleverd van 1,2 miljoen dollar - grofweg 1,1 miljoen euro.

Ter vergelijking: de nieuwe NSX staat in de Verenigde Staten vanaf 156.000 dollar - 145.000 euro - in de orderboeken. Rick Hendrick, eigenaar van het Amerikaanse Nascar-team, heeft de NSX op zijn naam gezet. Het bedrag van meer dan een miljoen euro komt geheel ten goede aan non-profitorganisaties zoals de Pedriatric Brain Tumor Foundation, die zich inzet voor de bestrijiding van hersenkanker bij kinderen.

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.