Duurzaam volgens Morgan: EvaGT

Morgan EvaGT
Morgan toont een concept car waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Bij voldoende animo wordt de EvaGT in productie genomen.
Morgen geeft de eerste schets vrij van de EvaGT. Met die auto wil de kleine sportautobouwer laten zien wat het kan op het gebied van duurzaamheid. Bij de ontwikkeling van de auto werden sportauto's van net na de oorlog als voorbeeld genomen. "Toen waren de ontwikkelaars gedwongen zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en het meeste te halen uit de schaarse materialen die beschikbaar waren." De EvaGt beschikt over het aluminium chassis van de nieuwe Aeromax Supersports, dat voor de gelegenheid nog is verbeterd. Voor de carrosserie is eveneens aluminium gebruikt, dat middels techniek uit de luchtvaart wordt bewerkt. Zelfs computertechnologie komt er bij Morgan tegenwoordig aan te pas om de auto zo accuraat mogelijk in elkaar te zetten. De kieren in de carrosserie zijn minimaal en zaken als ruitenwissers en deurgrepen zijn verborgen om de zorgen dat de luchtstroom niet wordt verstoord. Onder de motorkap ligt de 3,0-liter zescilinder lijnmotor met twee turbo's van BMW. Die levert 306 pk en zorgt in de EvaGT voor een uitstoot van zo'n 200 gram CO2 per kilometer. Morgan claimt een verbruik van 7,06 liter op 100 kilometer. De auto is in totaal 1.250 kilo zwaar en kan in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 273 km/u. Morgan toont de EvaGt voor het eerst op het concours d'elegance in Pebble Beach. Voor de auto worden orders geschreven en als er voldoende aanbetalingen van 5.000 pond binnen zijn, wordt de auto productieklaar gemaakt. In 2012 moet dan de eerste productieronde beginnen die zal bestaan uit honderd stuks.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.