Dus toch: Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto ElementoLamborghini Sesto Elemento
Daar is –ie dan officieel: de Sesto Elemento, de nieuwe concept car van Lamborghini.

Vanochtend wisten we het eigenlijk al: deze spectaculaire S esto Elemento van Lamborghini moet in Parijs de menigte naar de stand van de Italiaanse sportautobouwer brengen. Met dit studiemodel laat Lamborghini zien welke weg het de komende jaren gaat inslaan.

Ondanks dat de auto vierwielaandrijving heeft en is voorzien van een 570 pk sterke V10, weegt hij slechts 999 kilo. Dat zorgt er voor dat deze Lambo slechts 1,75 kilo per pk meesleept. De prestaties zijn navenant: de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 2,5 seconden en de topsnelheid ligt volgens zijn makers 'dik boven de 300 km/u'.

Het studiemodel is opgetrokken uit zoheten 'carbon fiber reinforced plastic'(CFPR). Dat betekent dus koolstofvezel dat met kunststof is versterkt. Het moet voornamelijk zorgen voor een laag gewicht. De voortrein, de carrosseriepanelen en de delen die de klappen opvangen bij een crash, zijn van dit materiaal. De wielen zijn van regulier koolstofvezel en bijvoorbeeld de uitlaat is van Pyrosic, een glaskeramiek composietmateriaal dat opgewassen is tegen temperaturen tot 900 graden.

In het interieur heerst een minimalistische aanpak. S toelframes zijn verdwenen. In plaats daarvan zijn ze direct verbonden met de bodem van de auto. De kussens van de stoel zijn direct op de monocoque geplaatst. De ideale zitpositie kan worden gevonden door het stuur en de pedalen te verstellen. 

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.