Ook Lotus Elan herrijst

Lotus Elan
Lotus ElanLotus ElanLotus ElanLotus ElanLotus ElanLotus ElanLotus Elan
De modelnamen van Lotus beginnen traditiegetrouw met een 'E' en blijkbaar waren de namen op, want naast de Esprit wekt Lotus nog een oude naam terug tot leven. Maar als de Elan de beloften waarmaakt, komen we daar wel overheen.
Waar de nieuwe Esprit de onvervalste prestatiekoning wordt, en de nieuwe Elise de hardcore lichtgewicht, gaat de Elan het midden van het gamma bezetten. Hij wordt net als de eerste Elan beschikbaar als tweezitter en 2+2 en moet volgens Lotus kunnen fungeren als auto voor alledag.
Maar dan wel eentje die uitdeelt, want met een 4,0-liter V6 voorzien van druklader komt het vermogen tot 450 pk en dat zorgt er in combinatie met het relatief lage gewicht van 1.295 kilo voor dat 'ie prestaties levert waar je je niet voor hoeft te schamen. Van 0 naar 100 in 3,5 seconden en een topsnelheid van 310 kilometer per uur zijn waarden waar je graag mee thuiskomt. Het vermogen wordt via een 7-traps transmissie met dubbele koppeling overgebracht naar de achterwielen. Er wordt tevens gewerkt aan een hybride-variant die een CO2-uitstoot van 199 gram per kilometer moet gaan scoren. We moeten, net als op de Esprit trouwens, wel nog even geduld hebben voordat we de nieuwe Elan aan de tand mogen gaan voelen, hij staat op de kalender voor de herfst van 2013.
Video

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.