DS 3 Crossback E-Tense krijgt grotere actieradius

Bijslijpen

DS 3 Crossback
DS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 CrossbackDS 3 Crossback

DS voert een modeljaarupdate door op de 3 Crossback. De reeks aanpassingen is bescheiden, maar heeft vooral voor de elektrische 3 Crossback E-Tense een positief effect.

Als onderdeel van een modeljaarupdate zet DS alle versies van de 3 Crossback standaard op banden met een lagere rolweerstand. Dat levert de benzineversies een lagere CO2-uitstoot op, maar er is meer. De Chic, So Chic en Grand Chic-uitvoeringen worden omgedoopt tot achtereenvolgens Montmartre, Bastille en Rivoli. De Performance Line- en Business-uitvoeringen behouden hun naam. DS zet ook de elektrische 3 Crossback E-Tense op de nieuwe banden, maar voert daarnaast ook kleine technische aanpassingen op die EV door.

Zo heeft DS de bakverhoudingen van de transmissie van de 3 Crossback E-Tense aangepast en is de warmtepomp verbeterd. Samen met de reeds genoemde nieuwe banden levert dit de DS 3 Crossback E-Tense een 21 kilometer grotere actieradius op. De elektrische DS 3 Crossback E-Tense komt voortaan tot 341 kilometer ver op een acculading.

Ondanks dat de benzineversies een lager CO2-uitstoot hebben, heeft dat geen gevolgen voor de prijzen. De DS 3 Crossback met 100 pk sterke 1.2 Puretech en handbak behoudt zijn vanafprijs van €28.890. Voor de altijd 136 pk sterke DS 3 Crossback E-Tense ben je minimaal €37.490 kwijt.

PRIVATE LEASE DS

Alphabet
DS DS3 Crossback E-Tense Performance Line (5D/CVT)
€ 639
 

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.