Dodge Viper SRT-10: 90 pk er bij

Dodge Viper SRT-10 coupe
Dodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 coupeDodge Viper SRT-10 convertibleDodge Viper SRT-10 convertible
De Dodge Viper begint al een aardige legende te worden in de wereld van de Amerikaanse auto's. Om aartsrivaal Corvette van het lijf te houden wordt de Dodge opgewaardeerd. En flink ook.
De Dodge Viper begint al een aardige legende te worden in de wereld van de Amerikaanse auto's. Om aartsrivaal Corvette van het lijf te houden wordt de Dodge opgewaardeerd. En flink ook. De Dodge Viper SRT-10 voor het modeljaar 2008 krijgt 600 pk. Rond de helft van het jaar start de levering er van. Tot nu toe levert die auto 510 pk –net niet genoeg om het hoofd te bieden aan de 512 pk van de Corvette Z06 – die ándere Amerikaanse supersportauto. De maximale trekkracht is 760 Nm; voorheen was dat 645 Nm. Met zijn nieuwe vermogen sprint de Dodge Viper SRT-10 in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u en de oefening vanuit stilstand naar 160 km/u en opnieuw tot stilstand gaat in twaalf seconden. Om het extra vermogen te verkrijgen is veel veranderd aan de aluminium V10. Om te beginnen is de cilinderinhoud opgeboord van 8,3- naar 8,4 liter. Schutborden zijn sterker gemaakt, er is een grotere oliekoeler die is afgekeken uit de racerij en de beademing middels luchtinlaten en het uitlaatsysteem is aangepast. Verder is de koppeling aangepast zodat die volgens de makers voortaan beter aanvoelt. De vernieuwde Viper is gemakkelijk herkenbaar door de vele sleuven in de motorkap – ook die helpen de krachtbron om koel te blijven. De wielen hebben vooraan de maat 18 inch en achteraan zijn ze nog een slagje groter. Tot slot zijn zowel voor het interieur als het exterieur nieuwe kleuren beschikbaar.