Dit wordt de AutoWeek: week 12

New York, New York!

Dit wordt de AutoWeek: week 12
Dit wordt de AutoWeek: week 12Dit wordt de AutoWeek: week 12Dit wordt de AutoWeek: week 12Dit wordt de AutoWeek: week 12Dit wordt de AutoWeek: week 12
Vorige week vulden we onze tijd vooral met 'Eerste Rijtests', deze week belooft weer een ouderwetse nieuwsweek te worden. New York, New York!

Woensdag opent de New York International Auto Show z'n deuren voor de pers, vanaf vrijdag kan het grote publiek zich naar binnen dringen. Zoveel nieuws als op de Autosalon van Genève hoeven we hier niet te verwachten, maar toch zijn er al verschillende merken die de nieuwsgierigheid vast hebben aangewakkerd. Een overzicht van wat we kunnen verwachten!

1. Mercedes-Benz

In Genève stond alles nog in het teken van de de E-klasse en wereldprimeur C-klasse cabriolet, in New York verschuift de focus naar de GLC Coupé. De GLC-met-aflopende-daklijn moet het gaan opnemen tegen de BMW X4. Tegelijkertijd mogen we een aantal AMG-versies verwachten: de 'normale' GLC en de E-klasse verschijnen als 'lichte' AMG 43 en de kans is groot dat de überversie van de C-klasse cabrio, de AMG 63, ook in New York staat. De minimaal gefacelifte CLA-klasse zal zich in de enorme stad eveneens voor het eerst laten zien.

2. Mazda MX-5 met hardtop?

Wát het precies gaat worden laat Mazda nog even in het midden, maar de kans dat we een MX-5 met wegklapbare hardtop te zien krijgen is groot. Frank bevindt zich inmiddels in het vliegveld om het wonder van dichtbij te gaan bekijken, dus we hoeven niet lang meer in spanning te zitten.

3. Nissan GT-R

Nissan grijpt de Auto Show aan voor de jaarlijkse update aan de bizar snelle GT-R. Verwacht geen schokkende wijzigingen, maar wel wéér een beetje meer vermogen. De GT-R loopt al sinds 2007 mee en aan zijn opvolger wordt ongetwijfeld hard gewerkt, maar na deze week kan het huidige model er weer even tegenaan.

4. Toyota Prius

We zijn nog maar net bekomen van de bizar gelijnde 'normale' Prius, maar Toyota belooft ons nu al een tweede variant op dit thema. Dat de achterlichten fors afwijken van de vijfdeursversie is door de teaser wel duidelijk geworden, maar verder tasten we –letterlijk- in het duister. Binnenkort meer!

5. Genesis New York Concept

De enorme G90 is leuk, maar voor ons Europeanen voorlopig nog niet zo relevant. Deze New York Concept heeft de potentie daar verandering in te brengen. De stoer ogende 'sportsedan' is ongetwijfeld een voorbode van een kleiner Genesis-model, wellicht een auto waarmee moederbedrijf Hyundai de strijd met de BMW 3-serie aan wil gaan. Hij oogt veelbelovend.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.