Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!

Facelift hand in hand met naamwijziging

Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!
Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!Dit is de nieuwe Mercedes GLS-klasse!
Tweemaal verscheen de Mercedes GLS-klasse voortijdig op internet. Nu heeft Mercedes besloten om de opvolger van de GL-klasse zélf aan de wereld te tonen.

Eerder dit jaar werd de M-klasse bijgeschaafd, een moment dat samenviel met een naamswijziging en momenteel gaat de SUV als GLE-klasse door het leven. De Mercedes GL-klasse - waarvan de huidige generatie in 2012 verscheen - is nu gefacelift en zal voortaan als GLS-klasse in de prijslijsten te vinden zijn.

De -S in z'n typenaam duidt uiteraard op de positionering van de grote SUV. Mercedes-Benz beschrijft de gemoderniseerde gigant in het persbericht dan ook als "[...] de S-klasse van de SUV's." De zevenzitter heeft een nieuw front waarmee hij beter tussen de GLC- en GLE-klasse in de showroom past en ook aan de achterzijde vinden we nieuw bumperwerk en aangepaste lichtunits. Ook het interieur is aangescherpt. Hier vinden we rondere vormen, een nieuw stuurwiel en een middenconsole die meer in lijn is met de rest van de Mercedes-familie.

De GLS-klasse komt verder te beschikken over Comand Online dat gekoppeld is aan een 8-inch metend scherm. Ook monteert Mercedes de bijbehorende touchpad op de middentunnel. Verder heeft Mercedes zaken als Collision Prevention Assist Plus, Crosswind Assist en Attention Assist voor de GLS beschikbaar gesteld.

Op moment van schrijven is alleen de Amerikaanse motoreninformatie beschikbaar. In de Verenigde Staten verschijnt de GLS als - net als voorheen niet bij ons leverbare - 550 met 455 pk sterke biturbo V8 die zo'n 20 pk sterker is dan voorheen. Verder krijgen we een 367 pk sterke 3.0-liter biturbo V6 gepresenteerd voor de GLS 450. De GLS 63 AMG gaat er iets op vooruit, en beschikt nu over 585 pk (voorheen 558 pk). Het koppel van 760 Nm blijft gelijk, maar is nu bij 1.750 tpm beschikbaar in plaats van 2.000 tpm. De GLS 350d - de enige dieselversie - lijkt onveranderd te blijven. Alle motorenversies - met uitzondering van de 63 AMG - zijn gekoppeld aan een negentrapsautomaat.

In het eerste kwartaal van volgend jaar verwachten we de nieuwe GLS-klasse in de Nederlandse showrooms.

*Update: we hebben nu ook de Nederlandse prijzen*

VersiePrijs
GLS 350d 4Matic€ 106.600
GLS 400 4Matic€ 108.000
GLS 500 4Matic€ 153.400
GLS 63 AMG€ 205.600

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.