Dít is de nieuwe Honda Jazz

Altijd Hybrid

Honda Jazz
Honda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda Jazz

De Tokyo Motor Show staat bomvol concept-cars, maar de meest relevante inzending is een doodgewone productieauto. Dít is namelijk de hagelnieuwe Honda Jazz!

De Jazz is altijd al een van de meest praktische jongetjes van zijn klas geweest en dat lijkt ook te gelden voor deze volledig nieuwe generatie. De Jazz is weer een hatchback met slimme afmetingen, maar er zijn ook verschillen ten opzichte van het huidige type.

Honda levert in Europa van de huidige Jazz geen hybride variant, terwijl het merk van het vorige type juist wel een hybride aanbood. Met deze nieuwe Jazz maakt Honda dat gemis goed. Sterker nog, in Nederland komt 'ie alleen beschikbaar als e:HEV. Helaas geeft Honda nog geen specificaties vrij over de aandrijflijn. Ook houdt het merk de afmetingen van de auto nog eventjes onder de pet.

Net als voorheen plaatst Honda de brandstoftank onder de voorstoelen en dat maakt een handige interieurindeling mogelijk. Ook deze van top ton teen kersverse Jazz krijgt de zeer bruikbare Magic Seats achterin.

Wél is duidelijk dat Honda de Jazz - buiten Europa Fit geheten - in een cross-overachtige saus dipt als je daar extra geld voor neertelt. Die cross-versie draagt de naam Crosstar. Van de huidige Jazz leverde Honda een vergelijkbare X-Road-uitvoering.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.