Dit is de Fiat Argo!

Zuid-Amerikaanse Punto- en Palio-opvolger

Dit is de Fiat Argo!
Fiat do Brasil heeft de hagelnieuwe Argo in beeld gebracht!

Eerder vandaag bespraken we een nieuwe teaser van de Fiat Argo en nu heeft Fiat do Brasil besloten de eerste foto's van de gehele auto te tonen. Spoedig wordt de compacte nieuweling in zijn geheel gepresenteerd.

De Argo draagt een designtaal die overeenkomt met die van kleinere broer Mobi. Fiat noemt de Argo overigens een 'premium hatchback'. Daarmee mikt Fiat waarschijnlijk op het feit dat de Argo in grote delen van Zuid-Amerika niet alleen de Palio, maar ook de 'meer Europese' Punto vervangt.

De Argo krijgt aan de voorzijde reguliere halogeenunits, waarin Fiat aan de bovenkant led-dagrijverlichting heeft verwerkt. Het geheel doet wat denken aan de wijze waarop Fiat de lichtunits van de Mobi en de Toro heeft vormgegeven. Op de flank zien we bij de achterste zijruit een oplopende lijn en boven aan de achterzijde is een spoiler gemonteerd. De achterlichtunits doken vanmorgen al op.

Deze maand nog trekt Fiat het doek van de Argo, een auto die meer dan welkom is, mocht hij ook in Europa de Punto opvolgen. De huidige derde generatie van de Punto stamt in de basis namelijk al uit 2005. Door de jaren heen is de auto aardig opgefrist. Tot 2009 ging hij als Grande Punto door het leven, waarna de naam Punto Evo op de auto werd geplakt. Sinds 2012 heet de Fiat weer gewoon Punto.

De laatste jaren daalden de Punto-verkopen in Nederland fors. In 2011 beleefde de Punto zijn topjaar met 10.340 verkochte exemplaren. In 2012 daalden de verkoopcijfers naar 4.540 stuks. In 2013, 2014, 2015 en 2016 zakten de verkopen terug naar respectievelijk 2.214, 2.173, 1.824 en 755 stuks. Of de Argo ook in ons deel van de wereld als opvolger van de Punto gaat dienen, valt nog te bezien.

PRIVATE LEASE Fiat

Fiat
Fiat 500 1.0 Hybrid Dolcevita (3D/6H)
€ 256
 
Fiat
Fiat Panda 1.0 Hybrid Red (5D/6H)
€ 336
 

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.