Details Tesla Model 3 gelekt

Bijna 500 km reikwijdte

Details Tesla Model 3 gelekt
Komende vrijdag 1 april onthult Tesla in alle vroegte de Model 3. Maar zo geheimzinnig als die auto was, lijkt hij ineens niet meer.

De Tesla Model 3 wordt het derde model in de lineup van het progressieve merk, na de Model S en Model X. Tot nu toe weten we er nog maar weinig van, behalve dat hij in het D-segment komt te zitten en dus moet gaan concurreren met onder meer de BMW 3-serie en Audi A4. Komende vrijdagochtend om 5:30 onze tijd wordt de Model 3 officieel onthuld, maar de website Electrek.co beweert met medewerkers, ex-medewerkers en toeleveranciers van Tesla te hebben gesproken en heeft daar al een heel aardig profiel op weten te baseren.

Het zou gaan om een sedan waarvan de neus meer weg heeft van de X dan de S. Hij moet in minder dan 4 seconden op de 60 mph zitten en kan meer dan 300 mijl (ruim 480 km) op een volle accu rijden, en dat onder snelwegomstandigheden. Nog onduidelijk is of deze waarden gelden voor de instapper, of dat dit een duurdere versie met meer accu-capaciteit betreft.

Donderdagavond om 8:30 (onze tijd vrijdagochtend 5:30) wordt de Model 3 onthuld in Tesla's ontwerpstudio in California. Dan weten we of bovengenoemde gegevens kloppen (of dat we gewoon bij de neus zijn genomen; het is vrijdag tenslotte 1 april..).

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (124) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.