Daimler: volgend jaar samenwerking

Mercedes B-klasse
Daimler is momenteel druk aan het onderhandelen met potentiële partners voor het bouwen van compacte auto's. Halverwege 2010 verwacht het concern witte rook boven het hoofdkwartier in Stuttgart.
Dat meldt het Duitse Handelsblatt. Daimler wil met een andere partij samenwerken voor de modellen onder de C-klasse. Mercedes-Benz is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe A- en B-klasse: in 2012 moeten die van de band rollen in een gloednieuwe fabriek in Hongarije.
Bij het delen van techniek moeten we denken aan het gezamenlijk gebruik van motoren en transmissies. Onderhandelingen tussen Renault en Mercedes-Benz zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Daimler is vooral geïnteresseerd in de 1,2- en 1,4-liter TCe-motoren van het Franse merk. Maar er zit meer in het vat: Mercedes-Benz broedt ook op een nieuwe Smart ForFour, die op het platform van de Renault Clio moet komen te staan.
Bij de nieuwe A- en B-klasse gooit Mercedes-Benz het roer radicaal om. Er komt weliswaar ook een mpv-achtige, maar een hatchback moet zorg dragen voor de hoofdmoot van de verkopen. Verder overweegt Daimler ook een vierdeurscoupé (BLS) in dit segment. Ook een cross-over (BLK) is een optie. Knopen over dergelijke nichemodellen zijn echter nog niet doorgehakt.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.