Cupra Terramar: Cupra's broertje van nieuwe Audi Q3

Op naar Hongarije

Cupra Terramar

Cupra heeft een drietal nieuwe modellen in het vat zitten. Een daarvan is de Terramar, een nieuwe SUV die in tegenstelling tot de andere twee géén elektrische aandrijflijn krijgt. De Terramar komt pas in 2024 op de markt, maar Cupra laat hem nu alvast zien.

Wie een blik werpt op het huidige leveringsgamma van Cupra, komt daar vooral modellen tegen die je in een iets aangepaste vorm bij andere merken vindt. Er is één uitzondering: de Formentor. Die deelt zijn koetswerk niet met een ander model van de Volkswagen Group. Tot en met 2025 brengt Cupra drie nieuwe modellen uit. Een daarvan is de UrbanRebel, een kleine elektrische cross-over die in 2025 op de markt komt. Daarnaast komen een jaar eerder al de elektrische Tavascan én de Terramar op de markt. De Cupra Tavascan wordt een elektrische SUV, de Terramar een SUV met verbrandingsmotoren.

De Cupra Terramar is vernoemd naar de locatie waar Cupra zo'n vijf jaar geleden werd omgetoverd van een sportief label van Seat tot een min of meer losstaand merk. De auto wordt 4,5 meter lang en krijgt in ieder geval een plug-in hybride aandrijflijn die hem een elektrisch rijbereik van zo'n 100 kilometer oplevert. Bepaald niet verkeerd.

Opvallend is de geboorteplek van de Terramar. Hij wordt vanaf 2024 namelijk gebouwd in Audi's fabriek in het Hongaarse Györ. Daar rolt de Terramar straks zij aan zij van de productieband met de volgende generatie van de Audi Q3. Er komt door het aanstaande verdwijnen van de TT in die fabriek immers een productieplekje vrij. Cupra liet de Terramar samen met de UrbanRebel en Tavascan medio 2022 al vluchtig zien en heeft de SUV alvast voorgesteld aan de Hongaarse fabrieksmedewerkers.

De UrbanRebel, Tavascan en Terramar moeten Cupra onder meer helpen bij het behalen van zijn verkoopdoelstelling die het voor omstreeks 2025 heeft. Vanaf halverwege dit decennium wil Cupra jaarlijks 500.000 auto's verkopen. De Born en Leon krijgen binnenkort een facelift, waarbij onder meer het front van dit tweetal meer in lijn komt met dat van de drie echt nieuwe modellen.

PRIVATE LEASE Cupra

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.