Citroën C3 Aircross duikt op als miniatuur

Vaarwel C3 Picasso, welkom C3 Aircross!

Citroën C3 Aircross
Zeer binnenkort trekt Citroën het doek van de opvolger van de C3 Picasso. Voor de tweede keer is de auto op internet beland, vandaag als miniatuur.

Eind mei verschenen op de digitale kanalen de eerste foto's van de opvolger van de C3 Picasso, een auto die het MPV-achtige van zijn voorganger verruilt voor een anno 2017 meer gangbare cross-overkoets. Op een Frans forum is vandaag een foto verschenen van een miniatuur van de C3 Picasso-opvolger: de C3 Aircross.

De C3 Aircross deelt zijn basis met de reeds gepresenteerde Opel Crossland X, de opvolger van de Meriva. In een later stadium parkeert ook Peugeot een auto op dit platform, de nieuwe 2008.

Het miniatuur bevestigt wat we eigenlijk al wisten: Citroën blijft voor de vormgeving van de C3 Aircross trouw aan het design van de C-Aircross Concept. De nieuwe cross-over, die de strijd moet aanbinden met auto's als de Renault Captur, krijgt het voor Citroën kenmerkende 'gelaagde front' en is uiteraard voorzien van stoere details als skidplates en kunststof wielkastranden.

C3 Picasso
Tot op heden heeft Citroën 5.765 C3's Picasso in ons land verkocht. Sinds het introductiejaar heeft Citroën de verkoopcijfers van het model helaas aardig zien dalen. In 2009 werden 1.633 exemplaren op kenteken gezet, terwijl de teller in 2011 op 779 stuks bleef steken. In 2012 zakte het aantal nieuwe C3's Picasso naar 462 stuks om vorig jaar op slechts 285 stuks te eindigen. Dat heeft voor een deel te maken met de leeftijd van het model, maar vooral met de toenemende populariteit van cross-overs.

PRIVATE LEASE Citroën C3 Aircross

Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum