Citroën begint wereldoffensief met C-Elysée en C4

Citroën C-Elysée
Citroën C-ElyséeCitroën C-ElyséeCitroën C-ElyséeCitroën C-ElyséeCitroën C4 LCitroën C4 LCitroën C4 LCitroën C4 LCitroën C4 L
Omzettechnisch gaat het bij PSA op dit moment niet zo lekker, dus zoekt dochtermerk Citroën naarstig naar nieuwe markten. China is een prominente kandidaat, maar ook de traditionele sedanlanden worden niet vergeten, daarom komt het merk nu met twee nieuwe modellen.

Sedans zijn in groeimarkten als China en Rusland erg populair, maar ook landen als Turkije zijn dol op auto's met een kont. Daarom lanceert Citroën maar gelijk twee nieuwe sedans, die elk op een andere afzetmarkt zijn gericht. De C-Elysée valt in het C-segment, maar biedt met 506 liter bagageruimte ongeveer evenveel opslag als een D-segmenter. Achterpassagiers zitten bovendien goed, dankzij de wielbasis van 2.65 meter. Aandrijving wordt verzorgd door de bekende 95 pk sterke VTI motor van PSA. Eind dit jaar start de productie in Spanje, de C-Elysée wordt leverbaar in onder meer Turkije en Centraal-Europa.
Met de C4 L zoekt Citroën z'n heil aan de bovenkant van het C-segment en is bedoeld voor Rusland en China. De nadruk ligt bij dit model op luxe, vooral voor de achterste passagiers, en biedt daarom een "lounge-achtige" achterbank. Motorisch is er onder meer keuze uit VTI- en THP-blokken en ook een zestraps automaat behoort tot de mogelijkheden. Dit is het eerste model dat getekend werd door het Citroën ontwerpcentrum in Shanghai. Vanaf eind 2012 gaat de auto in productie in China, begin 2013 gaat ook Rusland de C4 L produceren voor de eigen markt.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.