Chrysler PT Cruiser krijgt opvolger

Chrysler PT Cruiser krijgt opvolger
Na lang wikken en wegen heeft Chrysler besloten met een opvolger te komen voor de Chrysler PT Cruiser. Lange tijd waren er twijfels over een voortzetting van het model, omdat de retro-vormgeving nogal modegevoelig is.
Na lang wikken en wegen heeft Chrysler besloten met een opvolger te komen voor de Chrysler PT Cruiser. Lange tijd waren er twijfels over een voortzetting van het model, omdat de retro-vormgeving nogal modegevoelig is.  George Murphy, de marketingdirecteur van Chrysler in de VS heeft bekendgemaakt dat de Chrysler PT Cruiser een opvolger krijgt. Hij noemde geen jaartal, maar naar alle waarschijnlijkheid zal in 2008 het nieuwe model verschijnen. De huidige PT Cruiser loopt 5 jaar mee en zal dit jaar worden gefacelift. Overigens is de populariteit van het model tanende: in de VS werden in 2002 144.717 exemplaren verkocht terwijl er vorig jaar nog maar 115.955 aan de man werden gebracht. In Nederland hebben er in 2002 1.368 een eigenaar gevonden terwijl vorig jaar de teller bleef steken op 794 stuks.
In Amerika is de PT Cruiser, die met zijn vormgeving doet denken aan een hotrod uit de jaren '40 vooral populair onder babyboomers. Daar worden in de VS de mensen onder geschaard in de leeftijd tussen de 41 en de 59 jaar.