Chiptekort bij Audi: ‘Werktijdverkorting voor 10.000 Audi-medewerkers’

Reden: (alweer) chiptekort

Audi Ingolstadt

Audi ziet zich gedwongen voor 10.000 medewerkers werktijdverkorting aan te vragen. Dat heeft niet direct iets te maken met het coronavirus, maar alles met het zich voortslepende chiptekort.

Het Duitse Handelsblatt meldt dat Audi de productie in zijn belangrijkste fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm stevig terugschroeft door dat chiptekort. In deze vestigingen worden simpelweg productielijnen stilgelegd wegens het tekort aan onderdelen. Dat zou voor zo’n 10.000 medewerkers een tijdelijke overstap naar parttime-werk betekenen.

Minder sedans, coupés en stationwagons

In Ingolstadt betreft het productielijnen voor de A3, A4 en A5. Voor het zo’n 200 kilometer naar het westen gelegen Neckarsulm worden geen specifieke modellen genoemd. Wel weten we dat daar de A4 sedan, A5 cabriolet, A6, A7 en A8 worden gebouwd. Het lijkt er dus op dat Audi de SUV’s vooralsnog ontziet, wat gezien de wereldwijde populariteit van die modellen natuurlijk geen verrassende zet is.

Audi schort de productielijnen vooralsnog voor de maand mei op, meldt Handeslblatt. Wat er daarna gebeurt is echter uiterst onzeker, want alles wijst erop dat het chiptekort voorlopig nog wel even aanhoudt.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.