Charles Leclerc wint Grote Prijs van Oostenrijk, Verstappen tweede

Verstappen nog altijd aan de leiding

Charles Leclerc Oostenrijk 2022

Het regende zwartwitte vlaggen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk die zich onder een door Verstappen-fans opgetrokken oranjekleurige mist voltrok. In de achtertuin van grote concurrent Red Bull ging Ferrari-coureur Charles Leclerc met de overwinning aan de haal.

Charles Leclerc bleef Max Verstappen nipt voor in een spectaculaire en met waarschuwingen voor het overschrijden van de zogenoemde track limits gelardeerde race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De Ferrari van de Monegask was net als de auto van teamgenoot Carlos Sainz wat prestaties betreft in het voordeel, al liet de Italiaanse renstal zich wat betrouwbaarheid betreft niet van zijn beste kant zien.

De Ferrari van Carlos Sainz gaf er na heftige motorische problemen namelijk de brui aan, met als gevolg dat een dubbelzege er voor Ferrari dit weekend niet in zat. In de slotfase van de race had ook Leclerc te kampen met technische problemen van zijn F1-75, maar de voorsprong van de Ferrari-coureur op Verstappen was groot genoeg om de naderende Nederlander nipt voor te blijven. Voor het eerst heeft Leclerc een race gewonnen die hij niet op pole is gestart.

Een tweede plek dus voor Verstappen, maar teamgenoot Sergio Pérez had minder geluk. Al kort an de start ging het linkervoorwiel van de W13 van Mercedes-coureur George Russell een kortstondige maar innige relatie aan met het rechterachterwiel de auto van Pérez. Max' teamgenoot kreeg zijn RB18 weer op de baan, maar onder meer door schade aan de side pods was Pérez niet meer in staat uit de achterhoede naar voren te komen. Red Bull haalde de Mexicaan uiteindelijk uit de race. Lewis Hamilton eigende zich na onder meer lange gevechten met het Haas-duo Schumacher en Magnussen de derde plek op het podium toe.

Max Verstappen blijft in het Formule 1-wereldkampioenschap aan de leiding. Met 208 punten bedraagt zijn voorsprong op Charles Leclerc 38 punten. Sergio Pérez staat met 151 punten op plek drie, gevolgd door Carlos Sainz (133 punten) en Mercedes-coureur George Russell (128 punten).

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.