Cadillac presenteert lange ATS voor China

Cadillac ATS-L
Wie als autofabrikant in het Chinese D-segment door de consument serieus genomen wil worden, moet op z'n minst een model opgerekt hebben. Cadillac heeft nu z'n ATS extra beenruimte gegeven.

Sinds jaar en dag geeft een verlengde auto je in China net dat beetje extra status. Wie het echt gemaakt heeft, zit natuurlijk achter in z'n D-segmenter. Cadillac probeert de Chinese consument met een voorliefde voor een maatje meer aan zich te binden door de ATS van extra centimeters beenruimte te voorzien.

De reguliere ATS wordt door Shanghai GM - de joint-venture tussen General motors en SAIC Motor - geïmporteerd en verkocht, maar deze verlengde versie zal in China van de band rollen. De wielbasis van de ATS-L is met 8,5 centimeter gegroeid tot 2,86 meter. De totale lengte van de auto neemt door de uitreksessie met 8,6 centimeter toe tot 4,73 meter. Verder ligt de Chinese Amerikaan 6 mm dichter boven het asfalt.

Onder de kap ligt de geblazen 2,0-liter viercilinder met 276 pk die we kennen van 'onze' ATS. Wie meer vermogen wenst, kan de hier niet leverbare 3,6-liter V6 met 320 pk bestellen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.