Cadillac ATS-familie wordt uitgebreid

Cadillac ATS
Cadillac ATS CoupéCadillac ATS CoupéCadillac ATSCadillac ATSCadillac ATS
Vorig jaar toverde Cadillac de ATS uit de hoge hoed. De Amerikaanse aanval op de BMW 3-serie en Mercedes C-klasse is onlangs als Coupé gepresenteerd, maar we kunnen nog meer varianten verwachten.

Dat blijkt uit berichtgeving van Autonews. In Detroit is gesproken met Cadillac-topman Bob Ferguson, die daar heeft verkondigd dat de hagelnieuwe Coupé zeker niet de laatste ATS zal zijn.

Zowel een cabrio als een stationwagen zullen in de nabije toekomst hun opwachting maken. "Als je een winnende auto hebt, dan moet je daar gebruik van maken," besluit Ferguson. Ongetwijfeld kunnen we ook, net als van grote broer CTS, een extra potente V-versie verwachten. De V's zullen het waarschijnlijk zonder een beul van een V8 moeten doen. In plaats daarvan zal een V6 met dubbele turbo's een plekje onder de motorkap krijgen.

Cadillac wil met de z'n ATS de gevestigde Duitse orde van repliek dienen, een groter aanbod carrosserievariantan kan daar wellicht een steentje aan bijdragen.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.