Bronco-studie met diesel en lachgas

Ford Bronco
Ford BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord Bronco
Ford toont in Detroit een Bronco studiemodel, die geïnspireerd is op zijn voorgangers uit de jaren zestig en zeventig. Het hoekige stoere design herbergt een moderne SUV.
Ford toont in Detroit een Bronco studiemodel, die geïnspireerd is op zijn voorgangers uit de jaren zestig en zeventig. Het hoekige stoere design herbergt een moderne SUV.

In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft de Bronco concept geen benzineslurpende V6 of V8 motor, maar een Duratorq TDCi motor die we onder meer kennen uit de Ford Mondeo. In de Bronco is de motor goed voor een maximum vermogen van 128 pk en een maximum koppel van 330 Nm. Nog meer vermogen is mogelijk door een distikstofoxyde-injectiesysteem te activeren. Door toevoeging van het lachgas is tijdelijk 50 pk extra vermogen beschikbaar.

De Bronco is voorzien van een nieuw ontwikkelde 6-traps 'Powershift'-automaat. Het systeem lijkt veel op het DSH-systeem van Volkswagen. Eén koppeling bedient de oneven versnellingen (1,3,5) en een tweede de even versnellingen (2,4,6). Zo kan de een versnelling als vast klaargezet worden, zodat soepel en zonder tijdverlies omhoog geschakeld kan worden. In combinatie met de TDCi motor bespaart deze bak volgens Ford 5% brandstof t.o.v. van een gewone zestraps automaat.

De Bronco-studie is voorzien van een intelligent 4WD-systeem dat van de nieuwe Ford Escape afkomstig is. Het computergeregelde systeem stuurt het vermogen normaal alleen naar de voorwielen, maar als de omstigheden er naar vragen worden de achterwielen bijgeschakeld.
De Bronco is naar Amerikaanse begrippen uitermate compact met een lengte van 4,08 meter en een breedte van 1,86 meter. De wielbasis is eveneens vrij kort met een lengte van 2,41 meter. Rondom staat de auto op 18-inch wielen met banden in de maat 265/70. Het achterste dakdeel laat zich verwijderen waardoor deels open gereden kan worden.
Een woordvoerder van Ford laat weten dat productie heel goed mogelijk is. De Bronco zou perfect passen in het huidige Amerikaanse SUV-programma dat bestaat uit de Escape, Explorer, Expedition en Excursion.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654