Britse bochtenridder: Lotus Elise S Cup R

Britse bochtenridder: Lotus Elise S Cup R
Lotus heeft z'n Elise S in een lekker hardcore racejas gehesen. De Brit is Elise S Cup R gedoopt en is in elk opzicht spijkerhard.

Onder de kap, achter de voorstoelen, houdt een 1,8-liter vierpitter met supercharger zich schuil, afkomstig van de planken van Toyota. Het nieuwe blok perst er 217 pk en 250 Nm koppel uit. Op de openbare weg mag je je er echt niet in begeven, de Elise S Cup R is speciaal bedoeld voor het circuit. Hoe rap de Lotus hiermee wordt is nog niet bekend.

Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak. Volgens Lotus legt de lichtgewicht Brit 924 kilo in de schaal. Uiteraard is er een behoorlijk bodykit op de Elise geplakt om de nodige downforce mee te genereren. Kuipstoeltjes, zespuntsgordels, een aangepast remsysteem, een straffer onderstel ontbreken natuurlijk niet op de nieuwe Cup-versie.

Op de optielijst staat onder meer airco, een race-stoel voor de bijrijder en een set ultralichte velgen. Omgerekend gaat de Britse bochtenridder in Nederland om en nabij de 46.000 euro kosten.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.