BMW Z4 sDrive35is: eigenlijk beter dan 'n M!

BMW Z4 sDrive35is: eigenlijk beter dan 'n M!
Menig liefhebber reageerde teleurgesteld toen BMW bekendmaakte dat er geen M-versie van de nieuwe Z4 komt. Om de pijn wat te verzachten heeft de BMW nu wél een nieuw topmodel onthuld: de sDrive35is.
De s-behandeling omvat veel meer dan gewoon een spoilerpakketje. Allereerst krijgt de 3,0-liter turbomotor van de Z4 35i er 34 pk bij. Het totaal komt daarmee op 340 pk. Dat is bijna even veel als de 343 pk die de atmosferische 3,2-liter zes-in-lijn in de Z4 M mobiliseerde. Het maximumkoppel van de Z4 sDrive35is is daarentegen hoger: 450 Nm. Tijdelijk kan dit dankzij een overboostfunctie stijgen naar 500 Nm. De motor is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.
Over de prestaties zullen de M-liefhebbers ook geen klachten hebben, want de sprint naar 100 kilometer per uur kost in de Z4 sDrive35is slechts 4,8 seconden. Dat is 0,2 tel minder dan de Z4 M voor dit kunstje nodig had. Het gemiddeld verbruik is 9,0 liter per 100 kilometer, -u raadt het al- stukken beter dan de 12,1 liter per 100 kilometer die de Z4 M liet noteren.
De speciale Z4 onderscheidt zich niet alleen met meer vermogen, een nieuw ontwikkeld uitlaatsysteem geeft de s ook een sportiever geluid. Verder is er een aerodynamisch M-pakket en ook een adaptief M-onderstel. Standaard krijgt de sDrive35is 18-inch lichtmetaal mee, wielen met een diameter van 19-inch staan op de optielijst. Verder bestaat het pakket onder andere uit andere bumpers, diverse M-badges en aluminium/koolstofvezel elementen in het interieur.
De BMW Z4 sDrive35is debuteert in januari op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. In de lente komt-ie bij de dealers te staan. Rond die tijd vindt het M-sportpakket ook z'n weg naar de eenvoudiger Z4's.
Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.