BMW verhoogt afname VDL Nedcar

150 extra medewerkers nodig

VDL Nedcar corona

BMW wil meer auto's gaan afnemen bij VDL Nedcar, dat blijkt uit het openstellen van 150 vacatures voor de productievloer van de enige autofabriek in Nederland. Tegenover dagblad De Limburger laat het bedrijf weten dat het gaat om een normale golfbeweging in het flexibele personeelsbestand.

Momenteel worden in de fabriek in Born de BMW X1, Mini Cabrio en Countryman geproduceerd. Alleen vooraf bestelde exemplaren rollen van de band, dus dat duidt op een stijgende vraag naar deze modellen bij BMW. De verhoogde productie leidt ertoe dat VDL Nedcar 150 mensen extra aanneemt om de werkdruk op een acceptabel niveau te houden. Het gaat hierbij om een flexibele schil van medewerkers omdat de vraag in een golfbeweging verloopt. "Nu wil BMW wat extra productie, maar begin volgend jaar kan dat ook weer wijzigen", verklaart een woordvoerder van VDL tegenover het dagblad. BMW heeft overigens aan goed draaiende toeleveranciers gevraagd om de prijzen te verlagen, om zo de impact van het coronavirus enigszins te beteugelen. Een woordvoerster van BMW heeft dit tegenover Automobielmanagement bevestigd: "Het lijkt ons aanvaardbaar dat leveranciers die daartoe volgens ons in staat zijn een bijdrage leveren."

Met de automarkt gaat het nog steeds niet lekker. Afgelopen maand werden 29.434 nieuwe personenauto's op Nederlands kenteken gezet. Dit aantal is 21,9 procent lager dan in september 2019. BMW staat in de merken top-tien met 1.508 verkochte auto's op de achtste plek. Daarmee doet het merk uit Beieren het in Nederland beter dan Mercedes en Audi. April en mei waren dit jaar de meest dramatische maanden. Inmiddels laat de automarkt weer een voorzichtig herstel zien, de stijgende vraag naar auto's vanuit BMW bevestigt dit. Echter, met een cumulatieve verkoopdaling van 24,9 procent in 2020, is de auto-industrie nog lang niet op het niveau van voor de coronacrisis.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum