BMW toont eerste beeld 8-serie

Mikken op S-klasse Coupé!

BMW 8-serie teaser
BMW laat voor het eerst iets zien van het model waarvan we al even wisten dat hij 8-serie zou gaan heten. De eerste lijnen zijn vandaag in beeld gebracht.

Tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este, dat op 26 mei plaatsvindt, trekt BMW het doek van een compleet nieuw model: de 8-serie Coupé. De sportief gelijnde luxueuze coupé moet in 2018 op de markt verschijnen. Het heeft er overigens alle schijn van dat de auto op termijn ook als convertible op de markt komt.

Met de auto lijkt BMW zijn pijlen te richten op auto's als de S-klasse Coupé van Mercedes-Benz. Verwacht dus geen AMG GT-achtige, want daarvoor reserveert BMW naar verluidt de nieuwe generatie 6-serie! Onderhuids verwachten we techniek van vlaggenschip 7-serie tegen te komen.

Hoewel de auto alweer jaren afwezig is, wordt dit niet de eerste 8-serie van BMW. Eind jaren '80 was er al een coupé met die naam. Meer informatie over die tweedeurs geweldenaar vind je hier.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.