BMW belicht M8

Ook M8 Competition op komst!

BMW M8 spyshots
BMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshotsBMW M8 spyshots

BMW breidt de 8-serie niet alleen uit met de Gran Coupé, maar ook met een harde M8-variant van zowel die nieuwe versie als de Coupé en Cabriolet. Vandaag toont BMW een reeks nieuwe foto's van die spierbundel én geeft er een nieuwe verzameling feitjes bij vrij.

BMW toont een M8 Coupé waarvan de koets nog bedekt is met camouflagemateriaal, maar in feite is het geen verrassing meer hoe de overtreffende trap van BMW's jongste coupé wordt vormgegeven. Heftig bumperwerk vol met koelopeningen, brede wielkasten en uiteraard vier uitlaatpijpen die onderaan de achterzijde een plek krijgen: de M-ingrediënten zijn overal aanwezig.

De M8 krijgt zeer waarschijnlijk een 4,4-liter V8 onder de kap, die - net als in de M5 - in de basis 600 pk levert en in de M5 Competition goed is voor 625 pk. BMW geeft officieel nog niet vrij welke krachtbron er onder de kap ligt, maar meldt wél de verbruikscijfers. Handig. De M8 Coupé en M8 Competition Coupé gebruiken gemiddeld 10,5 en 10,6 l/100 km. De M8 Cabrio en M8 Competition Cabrio zijn, mede door hun hogere gewicht, dorstiger en consumeren 10,6 en 10,8 l/100 km.

Interessant is ook wat BMW op de displays laat zien. Daarop laat BMW namelijk de M Mode zien, een modus waarin de auto in standen als Comfort en Sport valt in te stellen. De M8 Competition kent daarbij de rijmodus Track. Daarin wordt een hele rits assistentiesystemen uitgeschakeld en wordt zelfs het audiosysteem een het zwijgen opgelegd. Ook handig: een Setup-mode waarin de bestuurder instellingen over de motor, stuurinrichting en remmerij kan instellen. Ook is het xDrive-systeem ermee aan te passen. Dat betekent inderdaad dat de standaard vierwielaangedreven M8 ook als achterwielaandrijver is rond te gooien. Ander interessant nieuws: BMW heeft de aansturingsmodule van het remsysteem zo'n twee kilo lichter weten te maken. Optioneel komt een keramisch remsysteem beschikbaar.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum