Bevestigd: nieuwe Mercedes-Benz GLS naar New York

Kolos klaar voor vers bloed

Mercedes-Maybach GLS-klasse
Mercedes-Maybach GLS-klasseMercedes-Maybach GLS-klasseMercedes-Maybach GLS-klasseMercedes-Maybach GLS-klasseMercedes-Benz GLS-klasseMercedes-Benz GLS-klasse

De vanochtend gepresenteerde CLA45 4Matic is heus niet de enige debutant die volgende week schittert op de beursvloer van New York. Het merk heeft namelijk ook ander groot nieuws, in de letterlijke zin van het woord.

Mercedes-Benz bevestigt namelijk dat het een volledig nieuwe generatie van de GLS meebrengt naar de New York International Auto Show. Mercedes-Benz omschrijft de nieuwe GLS als "de S-klasse onder de SUV's" en daar lijkt gezien het formaat van de huidige GLS geen woord aan gelogen.

De nieuwe GLS krijgt een wielbasis die 6 centimeter groter is dan die van het huidige model en dat betekent dat de SUV zich tussen de voor- en achteras over een afstand van 3,14 meter uitstrekt. Let wel, daarmee is de wielbasis van de GLS straks groter dan die van de verlengde Range Rover. Die Engelsman noteert achter dat kopje namelijk 3,12 meter. Verder krijgt de GLS ongetwijfeld het E-Active Body Control dat we kennen van auto's als de GLE. Op termijn komt Mercedes-Benz waarschijnlijk zelfs nog met een Maybach-versie op de proppen. Slik...

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.