Bentley Flying Spur ook als W12 S

635 pk voor beresterke edelman

Bentley Flying Spur W12S
Bentley Flying Spur W12SBentley Flying Spur W12SBentley Flying Spur W12SBentley Flying Spur W12SBentley Flying Spur W12SBentley Flying Spur W12S
Bentley heeft het gamma van de Flying Spur uitgebreid. Vandaag kunnen we de Flying Spur W12 S welkom heten.

Begin dit jaar lanceerde Bentley de V8 S-versie van zijn Flying Spur. Nu krijgt ook de normaliter 625 pk sterke Flying Spur W12 de S-behandeling.

Hoewel de Flying Spur in de basis alweer uit 2005 stamt, is Bentley de Flying Spur nog niet vergeten. De 625 pk sterke W12 - 'een combinatie van' twee VR6-blokken - krijgt er tien pk bij en levert nu 635 pk. Het koppel stijgt met 20 Nm tot 820 Nm. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h legt de vierwielaandrijver in 4,5 seconden af, daarmee is hij een tiende rapper dan de 'reguliere W12'. Geen verkeerde waarde voor een auto die de 2.000 kilo ruimschoots overschrijdt. De topsnelheid is vastgesteld op 325 km/h.

Vanbuiten is de topversie van het Flying Spur-gamma te herkennen aan donkere accenten. We komen de duistere afwerking onder andere bij de grille en rond de koplampunits tegen. Aan de achterzijde is een diffuser geplaatst. Ook het onderstel is onder handen genomen. Verwacht geen spijkerharde demping, Bentley benadrukt dat de Flying Spur in de eerste plaats een luxueuze sedan is. Aan het eind van dit jaar moeten de eerste exemplaren geleverd worden.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum