Bentley Bentayga met vier zitplaatsen ruimer dan voorheen

Meer met hetzelfde

Bentley Bentayga Four Seat Comfort Specification
Bentley Bentayga Four Seat Comfort SpecificationBentley Bentayga Four Seat Comfort SpecificationBentley Bentayga Four Seat Comfort SpecificationBentley Bentayga Four Seat Comfort SpecificationBentley Bentayga Four Seat Comfort SpecificationBentley Bentayga Four Seat Comfort Specification

De onlangs grondig vernieuwde Bentley Bentayga is optioneel te krijgen als vierzitter. De ruimte op de achterbank neemt daarbij toe, zonder dat de wielbasis groeit.

Bentley leverde zijn Bentayga in de basis als vijf- en als zevenzitter, al kon je ook kiezen voor een extra luxueus aangeklede variant met slechts vier zitplaatsen. Ook de kort geleden met name op optisch vlak vernieuwde Bentayga komt beschikbaar in de zogeheten Four Seat Comfort Specification. Opvallend daarbij: achterin die vierzitsversie heb je voortaan een stuk meer beenruimte dan eerst. De wielbasis blijft daarbij intact. Hoe heeft Bentley dat voor elkaar gekregen?

De zetels achterin de vierzits-Bentayga zijn volledig vernieuwd. Bentley schuift het paneel dat de bagageruimte van het passagierscompartiment scheidt, verder naar achteren. Daarnaast hebben de Engelsen de hoek waarin de rugleuning naar achteren kan, vergroot van 32° naar 40° en de zitting zelf kan voortaan 3,5 centimeter verder naar voren of naar achteren verplaatst. Het resultaat: tot 10 centimeter extra ruimte voor je knieën en benen!

Wie de Four Seat Comfort Specification neemt, krijgt meer dan slechts twee losse stoelen achterin. Die stoelen, overigens verwarmbare en geventileerde exemplaren met zes verschillende massageprogramma's, komen samen met een koelmogelijkheid voor een tot 750 ml grote fles. Daar krijg je ook nog eens kristallen glazen bij. De ruimte tussen de twee stoelen wordt verder opgevuld door een console met een opbergruimte en twee USB-aansluitpunten.

Interessant weetje: volgens Bentley vinkte zo'n twintig procent van de klanten de Four Seat Comfort Specification aan op de optielijst, wat neerkomt op een totaal van 4.000 als vierzitter uitgevoerde Bentaygas.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.