Finse autofabriek Valmet schrapt 940 banen

Enorma ontslagronde

Valmet Automotive

De Finse autoproducent Valmet Automotive ziet zich genoodzaakt tot 940 banen te schrapen. De reorganisatie heeft volledig betrekking op de afdeling van het bedrijf die in opdracht van andere partijen auto's maakt.

Valmet Automotive ken je wellicht als het Finse bedrijf dat tussen 1969 en 2003 diverse modellen van Saab heeft gebouwd. Ook Opel (Calibra) en merken als Lada (Samara Baltic), Fisker (Karma) en zelfs Porsche (Boxster en Cayman) lieten hier auto's bouwen. Momenteel schroeft Valmet Automotive voor Mercedes de A-klasse in elkaar. In het Nederlandse Lightyear zou het ook een klant hebben. Zou, inderdaad. In januari ging er een streep door de productie van de Lightyear 0. Valmet Automotive kondigt nu een reorganisatie aan waarbij tot wel 940 banen op het spel staan.

Valmet Automotive meldt dat ongeveer de helft van de 940 banen tot nader order zijn geschrapt en de andere helft echt wordt weggestreept. De ontslagen vallen allemaal binnen de afdeling die Valmet Automotive 'Vehicle Contract Manufacturing' noemt, de tak die auto's voor derden produceert. Later dit jaar laat Mercedes-Benz de AMG GT 4-Door Coupé ook door Valmet Automotive bouwen en daarmee wordt het aantal Benzen dat er wordt gebouwd uitgebreid naar twee. De AMG GT 4-Door Coupé werd tot op heden in Sindelfingen gebouwd, maar verdwijnt daar uit het productieportfolio.

Na de reorganisatie werken er volgens het Finse bedrijf nog 1.400 personen in zijn autofabriek in Uusikaupunki. De reorganisatie is volgens Valmet noodzakelijk vanwege de 'afname van de orderportefeuille.' Er komen dus te weinig bestellingen binnen.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.