Auto John Lennon onder de hamer

Austin Princess met historie

Auto John Lennon onder de hamer
Volgende maand wordt in Londen een voormalige auto van John Lennon geveild. De Austin Princess was te zien in de film Imagine en moet nu minimaal drie ton opbrengen.

John Lennon, de legendarische zanger van de Beatles, kocht de auto in 1971, een jaar later was de auto in de film 'Imagine' te zien. Nu komt de zwarte Austin Princess uit het jaar 1956 onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's in Londen.

Dit model werd veelvuldig door de Beatles gebruikt. Hun platenmaatschappij hadden destijds meerdere exemplaren in gebruik, omdat de grote achterklep er voor zorgde dat de bandleden gemakkelijk en snel konden instappen wanneer ze door hordes hysterische fans en paparazzi werden belaagd. Het geveilde exemplaar was speciaal voor Lennon verbouwd, met vijf vliegtuigstoelen voor de passagiers.

Vrijdag was de oldtimer van de in 1980 in New York vermoorde Lennon te bezichtigen. Op 7 september zal de historische auto een koper vinden. Die moet daar dan wel minimaal 300.000 euro voor neertellen. Daarvoor krijg je dan wel meteen een postume handtekening van Lennon, want die heeft hij op het originele kentekenbewijs gezet. Een deel van de opbrengst gaat naar goede (kinder)doelen, waaronder Unicef.

Voor een vergelijkbare prijs wordt dezelfde dag nog een andere klassieke auto geveild: de witte Mercedes-Benz 300 SE Cabriolet van de Britse acteur James Mason. Mason, die in 1984 overleed, reed in de auto tijdens zijn vakanties in Zwitserland.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.