‘Audi kampt met flinke productieproblemen E-tron’

145 tot 250 werknemers op straat

Audi E-Tron fabriek EV Brussel

Audi zou genoodzaakt zijn om een deel van zijn Belgische personeel op straat te zetten door productieproblemen met de E-tron. Volgens Audi ligt het aan de toeleveranciers.

Sinds 2018 bouwt Audi in zijn Brusselse fabriek de volledig elektrische E-tron (Sportback). Verschillende Belgische media, waaronder persbureau Belga, berichten nu dat die productie met forse problemen kampt. Volgens de krant l’Echo worden de tegenslagen veroorzaakt door de toeleverancier van de batterijcellen. Het Koreaanse LG Chem zou daar verantwoordelijk voor zijn.

Diezelfde Belgische krant sprak met Peter D’hoore, woordvoerder van Audi’s fabriek: “Voor de bouw van de E-tron werken we samen met 300 toeleveranciers. Hierdoor is de samenwerking nogal complex te noemen. We zijn dan ook tegen een onverwachte situatie aangelopen waarvoor we nu maatregelen moeten nemen.” Volgens l’Echo is de productie van de E-tron dit eerste kwartaal flink teruggeschroefd. Het aantal auto’s is met 4.100 verminderd tot 5.700 exemplaren.

Dit heeft grote gevolgen voor de werknemers. Zo krijgen zij per ploegendienst naar verluidt 16 dagen vrij en worden 145 tijdelijke banen geschrapt. Er wordt zelfs gesproken over 250 uitzendkrachten die thuis mogen blijven. Audi zou morgen een gesprek aangaan met de vakbonden.

Voor AutoWeek nummer 2 gingen wij zelf nog op bezoek bij de fabriek. Dat verhaal vind je hier.

PRIVATE LEASE Audi e-Tron

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.