Audi wil voorlopig niets van pick-up weten

Ontkracht

Audi

Audi volgt voorlopig niet de weg die Mercedes-Benz eerder met de X-klasse insloeg. Het merk heeft namelijk geen plannen om zich op een pick-up te storten. Eerder leek het er juist op dat Audi de mogelijkheid daartoe aan het onderzoeken was.

Begin 2022 erkende Audi-CEO Markus Duesmann dat zijn merk een pick-up overwoog. Philip Gündert van Audi Brand Strategy zegt tegen AutoWeek dat er al tijden geruchten rondgaan dat Audi de mogelijke komst van een pick-up zou onderzoeken. Dat blijkt toch niet het geval.

"Dat gerucht werd opeens hardnekkig. We weten niet precies hoe dat is gekomen. Audi heeft aangegeven dat een pick-up voor ons een 'zeg nooit nooit'-geval was. We hebben nu géén plannen voor een pick-up. Een pick-up van Audi ligt dus niet in het verschiet", aldus Gündert. Klare taal.

Audi Activesphere Concept

Audi Activesphere: met een open laadbakje.

Onlangs trok Audi het doek van de Activesphere Concept, een studiemodel waarbij de achterruit met een druk op de knop omhoog kan schuiven waardoor een soort open laadbak ontstaat. Een Audi met een open laadbak lijkt voorlopig slechts een studiemodel te blijven. Concurrent Mercedes-Benz durfde het jaren geleden aan om de Nissan Navara om te toveren tot X-klasse. Die X-klasse leverde Mercedes-Benz geen groot verkoopsucces op. Hij werd slechts van eind 2017 tot medio 2020 geproduceerd. Een Audi op Amarok-basis - zoals op de door twijfelachtige Photoshop vaardigheden van ondergetekende tot stand gekomen afbeelding boven dit artikel - zit er dus niet.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.