Audi SQ2 strak in 't pak

Spierbundel

Audi SQ2
Audi SQ2Audi SQ2Audi SQ2Audi SQ2Audi SQ2Audi SQ2

Audi heeft de vernieuwde SQ2 gepresenteerd. De sportieve topversie van de Q2 ondergaat dezelfde optische wijzigingen als zijn minder heftig gemotoriseerde broertjes en zusjes. De gefacelifte Audi SQ2 staat vanaf begin volgend jaar bij de dealers.

Audi voerde in september een facelift door op zijn kleinste SUV-achtige: de Q2. Die in 2016 gepresenteerde kleine broer van de Q3 kreeg nieuwe koplampen, herziene bumpers en een gewijzigde achterklep aangemeten. De vernieuwde topversie hield Audi nog even onder de pet, maar nu is ook die Audi SQ2 op het podium getild.

De gefacelifte SQ2 profiteert net als de reguliere smaken  van de komst van nieuwe koplampen en herziene bumpers. In die bumper zitten aan zowel de voor- als achterzijde opvallende vlakken die duidelijk dicht zijn, maar de suggestie moeten wekken dat het koelopeningen zijn. Net als de reguliere Audi's Q2 krijgt ook de SQ2 sleufjes tussen de grille en de motorkap. Achterop vinden we dezelfde gewijzigde achterklep als op de reeds bekende Q2.

Audi SQ2

Audi SQ2

Aan de motor wordt verder niet gesleuteld en dat betekent dat de vierwielaangedreven SQ2 zijn 300 pk en 400 Nm sterke 2.0 TSI behoudt. Die aan een S-tronic automaat met zeven versnellingen gekoppelde machine helpt de gespierde cross-over in 4,9 seconden naar de 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 250 km/h. Net als voorheen staat de SQ2 op een sportonderstel. De SUV ligt ermee zo'n 2 centimeter dichter tegen het asfalt dan de reguliere Q2's.

Audi slaat het orderboek volgende maand open. Begin volgend jaar staat de aangetipte Audi SQ2 bij de Nederlandse dealers. Voordat het model werd gefacelift, had de Audi SQ2 een vanafprijs van € 67.590.

PRIVATE LEASE Audi Q2

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.